Brygger: Thomas Hellberg Hagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6D Sort IPA OG: 1,085 FG: 1,020 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 8,7% Beregnet IBU: 137,9 Beregnet farge: 114,8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 15.799 kg Maris Otter Malt (79.55%) 0.981 kg Carapils (Dextrine (4.94%) 0.844 kg Roasted Barley (4.25%) 0.757 kg Carafa special III malt (3.81%) 0.739 kg Candi Sugar, Dark (3.72%) 0.739 kg Crystal 40 (3.72%) [B]Humle og krydder[/B] 83.3 g Chinook Pellet (12% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.7 g/L) 111.1 g Nugget Pellet (13.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L) 55.6 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 45 Minutes (Boil) (1.1 g/L) 50.0 g Columbus Pellet (16.1% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (1 g/L) 66.7 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (1.3 g/L) 133.3 g Zeus Pellet (13.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (2.7 g/L) 177.8 g Columbus Pellet (16.1% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (3.6 g/L) 50.0 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L) 50.0 g Zeus Pellet (13.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 1 eac Whirlflock @ 15 Minutes (Boil) 1 ts Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil) [B]Meskeinformasjon[/B] Startet innmesk på 76 grader (74 ut). Kjørte innmesk utenom varmespiralen. Sirkulasjonen gikk bra. Temp gikk ned til 65,7 ut. Koblet inn varmesløyfa etter 5 min. Fikk temp raskt opp til 68,5 [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 4 pk Informasjon om gjæring: Gjæret på 17 grader i 4 dager Gjæret på 19 grader resten Stukket om og tørrhumlet 11/2-16 [B]Kommentarer[/B] Primet til 1,8 vol co2 med 175g sukker. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. februar 2016 Flasket: 23. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N