Brygger: Thomas Hellberg Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6D Sort IPA
OG: 1,085
FG: 1,020
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 8,7%
Beregnet IBU: 137,9
Beregnet farge: 114,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
15.799 kg Maris Otter Malt (79.55%)
0.981 kg Carapils (Dextrine  (4.94%)
0.844 kg Roasted Barley (4.25%)
0.757 kg Carafa special III malt (3.81%)
0.739 kg Candi Sugar, Dark (3.72%)
0.739 kg Crystal 40 (3.72%)

[B]Humle og krydder[/B]
83.3 g Chinook Pellet (12% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
111.1 g Nugget Pellet (13.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
55.6 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 45 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
50.0 g Columbus Pellet (16.1% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (1 g/L)
66.7 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
133.3 g Zeus Pellet (13.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (2.7 g/L)
177.8 g Columbus Pellet (16.1% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (3.6 g/L)
50.0 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L)
50.0 g Zeus Pellet (13.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
1 eac Whirlflock @ 15 Minutes (Boil)
1 ts Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Startet innmesk på 76 grader (74 ut). Kjørte innmesk utenom varmespiralen. Sirkulasjonen gikk bra. Temp gikk ned til 65,7 ut. Koblet inn varmesløyfa etter 5 min. Fikk temp raskt opp til 68,5

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 4 pk
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 17 grader i 4 dager
Gjæret på 19 grader resten
Stukket om og tørrhumlet 11/2-16

[B]Kommentarer[/B]
Primet til 1,8 vol co2 med 175g sukker.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. februar 2016
Flasket: 23. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N