Brygger: Marius Flagstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5E Skotsk ale OG: 1,064 FG: 1,020 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 5,8% Beregnet IBU: 21,0 Beregnet farge: 28 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,35 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC 450 g Crystal Malt 120 EBC 350 g Aromatic Malt 50 EBC 200 g Peated Malt 5 EBC 200 g Hvetemalt 5 EBC 50 g Chocolate Malt 1200 EBC [B]Humle og krydder[/B] 50 g East Kent Goldings pellets 3,2% AA (60 min) 20 g Hallertauer Mittelfrueh pellets 1,76% AA (15 min) [B]Andre ingredienser[/B] 1 teskje Irish Moss (5 min) 1 dråpe Defoamer (60 min) [B]Meskeinformasjon[/B] 20L vann kokes opp til 74 grader. Mesker i 90 min på ca 70 grader. 10L vann kokes opp til 75 grader. Mesker i 30 min på ca 72 grader. 4 liter vørter tas over i en egen kjele. Kokes så til alt vannet fordamper. Lar det koke litt til under kraftig omrøring for å karamelisere vørteren. Helles så tilbake i hoved mesken og kokes på vanlig måte. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP028 Edinburgh Ale Gjærmengde: 1,5L gjærstarter Informasjon om gjæring: Gjæres i to uker på 18-20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. januar 2015 Flasket: 14. februar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N