Brygger: Marius Flagstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5E Skotsk ale
OG: 1,064
FG: 1,020
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,35 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
450 g Crystal Malt 120 EBC
350 g Aromatic Malt 50 EBC
200 g Peated Malt 5 EBC
200 g Hvetemalt 5 EBC
50 g Chocolate Malt 1200 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
50 g East Kent Goldings pellets 3,2% AA (60 min)
20 g Hallertauer Mittelfrueh pellets 1,76% AA (15 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
1 teskje Irish Moss (5 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)

[B]Meskeinformasjon[/B]
20L vann kokes opp til 74 grader.
Mesker i 90 min på ca 70 grader.
10L vann kokes opp til 75 grader.
Mesker i 30 min på ca 72 grader.

4 liter vørter tas over i en egen kjele. Kokes så til alt vannet fordamper. Lar det koke litt til under kraftig omrøring for å karamelisere vørteren. Helles så tilbake i hoved mesken og kokes på vanlig måte.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP028 Edinburgh Ale
Gjærmengde: 1,5L gjærstarter
Informasjon om gjæring:
Gjæres i to uker på 18-20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. januar 2015
Flasket: 14. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N