Brygger: Brynjar Sandvoll
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Chipotle og lakrisrot
OG: 1096
FG: 1012
Mengde vørter: 24,5l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 11,2%
Beregnet IBU: 65,2
Beregnet farge: 63,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6500 gr Pale malt
1500 gr Munchen
1500 gr Havregryn
500 gr Spesial-B
400 gr Roasted barley
400 gr Coffe malt

[B]Humle og krydder[/B]
70 gr Brewers Gold 8,7 % FWH
40 gr Perle 9,8 % 20 min

[B]Andre ingredienser[/B]
4 gr Natron i mesk
30 gr Lakrisrot 30 min
8 gr Chipotle 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min 64 grader
15 min 77 grader
15 min 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale-05
Gjærmengde: Slurry 2. generasjon
Informasjon om gjæring:
Med temperaturkontroll 17-18 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. januar 2014
Flasket: 7. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F