Brygger: Geir Magne Petersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,129
FG: 1,036
Mengde vørter: 75,0l
Mengde ferdig øl: 43,0l
Alkoholstyrke: 12,2%
Beregnet IBU: 65,0
Beregnet farge: 151 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris otter pale malt 
Flaket hvete 
Pale chocolate malt 
Carafa III
Chocolate malt 
Roasted Barley

[B]Humle og krydder[/B]
Warrior
East Kent Goldings

[B]Andre ingredienser[/B]
Whiskey
Candi sukker
vanilje stan
kakaonibs/bønner, 
Sukker

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbel mesk, starter med 13kg maris otter og 38L vann, Meskes på 68 grader i 90 min og 15L vann til skylling. Deretter tilsatt resten av malten og mesket 15min på 76 grader og skylling med 45L

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 2 x enkel 4L
Informasjon om gjæring:
43L på ett 60L gjæringskar i 18 grader de første 4 dagene, deretter 20 grader de neste 10 dagene.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. desember 2017
Flasket: 19. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F