Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 12D Flamsk brun/Oud bruin
OG: 1071
FG: 1008
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC   3 EBC   5000 g 
Cara Munich 100 EBC   120 EBC   250 g 
Aroma Malt 150 EBC   150 EBC   250 g 
Munich Malt 20 EBC   20 EBC   1000 g 
Special B 230 EBC   230 EBC   700 g 
Wheat Malt   3 EBC   500 g 
Dry Light Extract   8 EBC   200 g

[B]Humle og krydder[/B]
East Kent Golding 4.4% alpha   50 g   60 minutes

[B]Andre ingredienser[/B]
40 gr. amerikanske eiketerninger, medium toast ligger med i hele gjæringstiden.
1 ts. Gjærnæring 
1 ts. Irish Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 graders mesk i kjøleboks i 60 minutter (20 liter 76 gr., skyllevann 78 grader (23 liter)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP011/3763
Gjærmengde: 1 rør/2 pk.
Informasjon om gjæring:
Forgjæring med alegjær, WLP011, stor starter. Gjæres ned til 1020-1015 og stikkes så om til BetterBottle, og så tilsettes 2 pk. Wyeast 3763 Roeselare Blend

[B]Kommentarer[/B]
Stikkes om før tilsetning av eiketerningene. 
90 min. koking. 
Ingen vannjustering. DME er til starter. Volum er inkl. 2 liter starter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. mai 2013
Flasket: None
Filtrert: Nei
Karbonering: F