Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1,058
FG: 1,012
Mengde vørter: 58,0l
Mengde ferdig øl: 55,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 24,5
Beregnet farge: 22,3 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg vienna malt
6,5 kg münchener malt
0,5 kg pale crystal malt
0,5 kg crystal malt
330 gram sukker til karbonering på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
40 gram Magnum (12,7%) 60 minutter kok
60 gram Hallertauer Mittelfrüh  (3,10%) 10 minutter kok
60 gram Chinook (13%) 
1 minutt kok

[B]Andre ingredienser[/B]
12 gram kalsiumklorid, 90 minutter mesk
6 gram gypsum 90 minutter mesk
2 gram kalsiumklorid i skyllevann
1 gram gypsum i skyllevann
1 tablett protafloc, 10 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
75 minutter mesk på 66 grader
5 minutter utmesk på 77 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833 German bock
Gjærmengde: 5 rør + starter
Informasjon om gjæring:
21 dager på 10 grader celsius
14 dager flaskekarbonering, 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. september 2016
Flasket: 25. september 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N