Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1,058 FG: 1,012 Mengde vørter: 58,0l Mengde ferdig øl: 55,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 24,5 Beregnet farge: 22,3 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7 kg vienna malt 6,5 kg münchener malt 0,5 kg pale crystal malt 0,5 kg crystal malt 330 gram sukker til karbonering på flasker [B]Humle og krydder[/B] 40 gram Magnum (12,7%) 60 minutter kok 60 gram Hallertauer Mittelfrüh (3,10%) 10 minutter kok 60 gram Chinook (13%) 1 minutt kok [B]Andre ingredienser[/B] 12 gram kalsiumklorid, 90 minutter mesk 6 gram gypsum 90 minutter mesk 2 gram kalsiumklorid i skyllevann 1 gram gypsum i skyllevann 1 tablett protafloc, 10 minutter kok 1 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok [B]Meskeinformasjon[/B] 75 minutter mesk på 66 grader 5 minutter utmesk på 77 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 German bock Gjærmengde: 5 rør + starter Informasjon om gjæring: 21 dager på 10 grader celsius 14 dager flaskekarbonering, 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. september 2016 Flasket: 25. september 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N