Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1071
FG: 1018
Mengde vørter: 57,0l
Mengde ferdig øl: 57,0l
Alkoholstyrke: 6,9%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 39 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC 8000 g  
Munich Malt 15 EBC 6500 g  
Cara Crystal 120 EBC 2300 g  
Chocolate Malt 600 EBC 230 g  
Smoked Malt 6 EBC 100 g  
Demerera Sugar 80 EBC 500 g  
Cane Sugar (light) 20 EBC 342 g

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz 2.9 % 120 g 60 min  
Hersbrucker 2.5 % 120 g 60 min  
Saaz 2.9 % 80 g 10 min  
Hersbrucker 2.1 % 80 g 10 min  
Goldings 4.7 % 80 g 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Appelsinskall (64 gr.), nellik (0 spiker), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Trekker krydderet som te i ca en time eller to. Bruker deretter teen, ca. 1-2 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.

 2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
 1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 degrees for 90 minutes. 

Utmesk og skylling på 78. 

Kok 90 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock L
Gjærmengde: 2 pk starter 4 + 12l
Informasjon om gjæring:
Fermentation WLP833 German Bock Lager Yeast 8 °C 21 days

[B]Kommentarer[/B]
Gjærmengde 2 pk i 4 liter starter, steppet opp i en 12 l starter. Gjæren var ikke helt ny.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. januar 2017
Flasket: 28. januar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N