Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1071 FG: 1018 Mengde vørter: 57,0l Mengde ferdig øl: 57,0l Alkoholstyrke: 6,9% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 39 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 8000 g Munich Malt 15 EBC 6500 g Cara Crystal 120 EBC 2300 g Chocolate Malt 600 EBC 230 g Smoked Malt 6 EBC 100 g Demerera Sugar 80 EBC 500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 342 g [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.9 % 120 g 60 min Hersbrucker 2.5 % 120 g 60 min Saaz 2.9 % 80 g 10 min Hersbrucker 2.1 % 80 g 10 min Goldings 4.7 % 80 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Appelsinskall (64 gr.), nellik (0 spiker), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Trekker krydderet som te i ca en time eller to. Bruker deretter teen, ca. 1-2 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min. 2. ts Irish Moss, kok siste 10 min 1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min [B]Meskeinformasjon[/B] 68 degrees for 90 minutes. Utmesk og skylling på 78. Kok 90 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock L Gjærmengde: 2 pk starter 4 + 12l Informasjon om gjæring: Fermentation WLP833 German Bock Lager Yeast 8 °C 21 days [B]Kommentarer[/B] Gjærmengde 2 pk i 4 liter starter, steppet opp i en 12 l starter. Gjæren var ikke helt ny. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. januar 2017 Flasket: 28. januar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N