Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1086 FG: 1028 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 7,6% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 65 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3000 gr Pale Ale, Maris Otter, TF, EBC 5,5 3000 gr Pilsen, 2 rp. Castle Malting, EBC 3 100 gr Crystal malt hel, EBC 400 50 gr Chocolate Malt, TF, EBC 1200 50 gr Special B hel, Weyerman, EBC 350 1350 gr Candy sugar, EBC 200 250 gr Candy sugar, EBC 100 [B]Humle og krydder[/B] 20 gr Columbus pellets 12,9, tid 01:20 20 gr Tettnanger blomst 5,9, tid 00:20 10 gr Hallertau Hersbrucker 5,1, tid 00:20 [B]Andre ingredienser[/B] 1,8 gr CaCl2 Kalsiumklorid 1,7 gr CaCO3 Kalsiumkarbonat 1,8 gr CaSO4 Kalsiumsulfat 6,2 gr Klar urt 1,7 gr NaHCO3 Natriumbikarbonat 2,4 gr Wyeast gjærnæring 16,7 gr 5,2 pH Stabilizer [B]Meskeinformasjon[/B] 58 grader i 15 min 66 grader i 30 min 70 grader i 30 min 78 grader i 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP540 Abbey Ale Gjærmengde: 165 ml. slurry Informasjon om gjæring: 18-22 grader i 14 dager 10 grader på fat før flasking [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. oktober 2013 Flasket: 17. desember 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N