Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1086
FG: 1028
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 65 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 gr Pale Ale, Maris Otter, TF, EBC 5,5
3000 gr Pilsen, 2 rp. Castle Malting, EBC 3
100 gr Crystal malt hel, EBC 400
50 gr Chocolate Malt, TF, EBC 1200
50 gr Special B hel, Weyerman, EBC 350
1350 gr Candy sugar, EBC 200
250 gr Candy sugar, EBC 100

[B]Humle og krydder[/B]
20 gr Columbus pellets 12,9, tid 01:20
20 gr Tettnanger blomst 5,9, tid 00:20
10 gr Hallertau Hersbrucker 5,1, tid 00:20

[B]Andre ingredienser[/B]
1,8 gr CaCl2 Kalsiumklorid
1,7 gr CaCO3 Kalsiumkarbonat
1,8 gr CaSO4 Kalsiumsulfat
6,2 gr Klar urt
1,7 gr NaHCO3 Natriumbikarbonat
2,4 gr Wyeast gjærnæring
16,7 gr 5,2 pH Stabilizer

[B]Meskeinformasjon[/B]
58 grader i 15 min
66 grader i 30 min
70 grader i 30 min
78 grader i 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP540 Abbey Ale
Gjærmengde: 165 ml. slurry
Informasjon om gjæring:
18-22 grader i 14 dager
10 grader på fat før flasking

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. oktober 2013
Flasket: 17. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N