Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12D Flamsk brun/Oud bruin) Ekstra ingredienser: Plommer OG: 1066 FG: 1019 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 9,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 32,0 Beregnet farge: 48 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4000 g pilsnermalt 500 g flaket hvete 200 g melanoidin malt 200 g Caramuninch II 200 g amber malt 200 g Special B 100 g Carafa Special III 3200 g plommer [B]Humle og krydder[/B] 25 g Centennial pellets 8.5% AA, 90 min 8 g Centennial pellets 8.5% AA, 15 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts CaCl2 Gjærnæring Irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 50 20 min 50 40 min 63 30 min 72 10 min 76 [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 + ukverna malt Gjærmengde: 1 pk + neve Informasjon om gjæring: Halvparten av vørteren tappet av før kok, på better bottle med en neve ukvernet malt på 38-44 grader. Andre halvpart gjæret med US-05 i romtemperatur. Etter 3 døgn ble syrna del kokt i 15 min, nedkjølt og blendet med den cleane delen. Etter 3 uker, ble 9 L stukket om til better bottle med tinte plommer, 5 måneder i romtemperatur. [B]Kommentarer[/B] Leverer hos Bryggselv på Hasle [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. september 2015 Flasket: 7. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N