Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12D Flamsk brun/Oud bruin)
Ekstra ingredienser: Plommer
OG: 1066
FG: 1019
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 9,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 48 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000 g pilsnermalt
500 g flaket hvete
200 g melanoidin malt
200 g Caramuninch II
200 g amber malt
200 g Special B
100 g Carafa Special III

3200 g plommer

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Centennial pellets 8.5% AA, 90 min

8 g Centennial pellets 8.5% AA, 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts CaCl2
Gjærnæring
Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 50
20 min 50 
40 min 63
30 min 72 
10 min 76

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05 + ukverna malt
Gjærmengde: 1 pk + neve
Informasjon om gjæring:
Halvparten av vørteren tappet av før kok, på better bottle med en neve ukvernet malt på 38-44 grader.
Andre halvpart gjæret med US-05 i romtemperatur. 
Etter 3 døgn ble syrna del kokt i 15 min, nedkjølt og blendet med den cleane delen.
Etter 3 uker, ble 9 L stukket om til better bottle med tinte plommer, 5 måneder i romtemperatur.

[B]Kommentarer[/B]
Leverer hos Bryggselv på Hasle

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. september 2015
Flasket: 7. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N