Brygger: Anders Riseng
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 6C Imperial IPA)
Ekstra ingredienser: Mangopure + tinktur av Scorpion Moruega Chili (fersk)
OG: 1083
FG: 1020
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 47,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 80,86
Beregnet farge: 17,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9 kg American - Pale 2-Row 37 1.8 35.9% 
8 kg United Kingdom - Maris Otter Pale 38 3.75 31.9% 
2 kg Flaked Barley 32 2.2 8% 
2 kg German - CaraAmber - (late addition) 34 23 8% 
2 kg German - Carapils 35 1.3 8% 
1 kg Belgian - Wheat 38 1.8 4% 
1 kg Flaked Wheat 34 2 4% 
100 g German - Acidulated Malt 27 3.4 0.4%

[B]Humle og krydder[/B]
70 g Centennial Pellet 10.2 First Wort   18.15 
30 g amarillo Pellet 9.2 Boil 30 min 8.91 
30 g Centennial Pellet 10.2 Boil 30 min 9.87 
70 g amarillo Pellet 9.2 Boil 10 min 9.8 
50 g Citra Pellet 13.1 Boil 10 min 9.97 
100 g amarillo Pellet 9.2 Boil 5 min 7.7 
150 g Citra Pellet 13.1 Boil 5 min 16.45 
400 g amarillo Pellet 9.2 Dry Hop 10 days  
400 g citra Pellet 13.1 Dry Hop 10 days 
+
5ml (meget sterk) chili tinktur av rom og scorpion moruega chili peppers pr. 10 liter brygg ved tapping.

[B]Andre ingredienser[/B]
2 kg mangopurre ved tørrhumling i 10 dager i gjæringsprosessen - altså sammen med tørrhumling.

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 L strikewater 75 dgrs Temperature 67 C 60 min 
30 L add boiling water Temperature 77 C 10 min 
15 L sparge to ketle vol 70 L Sparge 77 C --

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs - Califor
Gjærmengde: 3 pk. i 2,5 L starte
Informasjon om gjæring:
Gjæret i romtemperatur 20 grader i 15 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Leveres Bryggeland lager Ås 15/02/2016

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2016
Flasket: 8. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N