Brygger: Anders Riseng Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 6C Imperial IPA) Ekstra ingredienser: Mangopure + tinktur av Scorpion Moruega Chili (fersk) OG: 1083 FG: 1020 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 47,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 80,86 Beregnet farge: 17,7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 9 kg American - Pale 2-Row 37 1.8 35.9% 8 kg United Kingdom - Maris Otter Pale 38 3.75 31.9% 2 kg Flaked Barley 32 2.2 8% 2 kg German - CaraAmber - (late addition) 34 23 8% 2 kg German - Carapils 35 1.3 8% 1 kg Belgian - Wheat 38 1.8 4% 1 kg Flaked Wheat 34 2 4% 100 g German - Acidulated Malt 27 3.4 0.4% [B]Humle og krydder[/B] 70 g Centennial Pellet 10.2 First Wort 18.15 30 g amarillo Pellet 9.2 Boil 30 min 8.91 30 g Centennial Pellet 10.2 Boil 30 min 9.87 70 g amarillo Pellet 9.2 Boil 10 min 9.8 50 g Citra Pellet 13.1 Boil 10 min 9.97 100 g amarillo Pellet 9.2 Boil 5 min 7.7 150 g Citra Pellet 13.1 Boil 5 min 16.45 400 g amarillo Pellet 9.2 Dry Hop 10 days 400 g citra Pellet 13.1 Dry Hop 10 days + 5ml (meget sterk) chili tinktur av rom og scorpion moruega chili peppers pr. 10 liter brygg ved tapping. [B]Andre ingredienser[/B] 2 kg mangopurre ved tørrhumling i 10 dager i gjæringsprosessen - altså sammen med tørrhumling. [B]Meskeinformasjon[/B] 65 L strikewater 75 dgrs Temperature 67 C 60 min 30 L add boiling water Temperature 77 C 10 min 15 L sparge to ketle vol 70 L Sparge 77 C -- [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labs - Califor Gjærmengde: 3 pk. i 2,5 L starte Informasjon om gjæring: Gjæret i romtemperatur 20 grader i 15 dager. [B]Kommentarer[/B] Leveres Bryggeland lager Ås 15/02/2016 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. februar 2016 Flasket: 8. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N