Brygger: Mats Øksne
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 5A Engelsk brown ale)
Ekstra ingredienser: Vaniljestang, muskat, kanelstang, nellikspiker
OG: 1,072
FG: 1,015
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 7,4%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 46 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
70.1% Pale Malt, MO
09.6% Amber Malt
06.4% Caracrystal 20L
06.4% Caracrystal 80L
03.2% Chocolate Malt
04.5% Brown Sugar, Dark

[B]Humle og krydder[/B]
76g Hallertauer Hersbrucker@60
21g EKG@15
28g EKG@5

1 vaniljestang, hakket@5
1 teskje muskat, revet@5
1 kanelstang, hel@5
10 nellikspiker, hel@5

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66c 60 minutter
74c 15 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham
Gjærmengde: Regnet etter BF-calc
Informasjon om gjæring:
20c 14 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. oktober 2015
Flasket: 24. oktober 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N