Brygger: Hans-Pål Brekkås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,062
FG: 1,011
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 6,69%
Beregnet IBU: 60,7
Beregnet farge: 20,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale malt (maris otter) 12,77 kg
Crystal 80 EBC 0,56 kg
Crystal 150 EBC 0,56 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Horizon 25 gram 60 min.
Amarillo 100 gram 15 min
Citra 100 gram 15 min
Citra 100 gram 0 min, Whirlpool
Amarillo 100 gram 0 min, Whirlpool
Hop stand på 73 grader i 10 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
63 15 min
67 50 min 
71 15 min 
78 10 min

Skylt ved hjelp av pumper i 15 minutter med 13 liter oppvarmet vann.

Kokt 90 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 3 pakker
Informasjon om gjæring:
Vørter ble tilsatt oksygen med brusestein i 2 min før gjær

1. Start på 18 grader (temp vørter)
2. 20 grader i 7 dager
3. 25 grader 2 dager (diacetyl rest)
4. 20 grader 4 dager
5. Cold crash 3-4 grader i 2 dager

[B]Kommentarer[/B]
Flasket med 6,4 g/l hvitt sukker  og kondisjonert i 14 dager på 20 grader

Oppbevart på ca. 2 grader til innsendelse

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. januar 2018
Flasket: 28. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N