Brygger: Thomas Nøkling
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,091
FG: 1,024
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 8,4%
Beregnet IBU: 81,0
Beregnet farge: 89 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8 kg Pale Malt
450 gram Special B
340 gram Chocolate Malt
250 gram Roasted Barley
230 gram Carapils

[B]Humle og krydder[/B]
100 gram Challenger (60 min)
57 gram East Kent Goldings (30 min)

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash In: Add 19,50 l of water at 74,0 C 66,1 C 60 min 
Mash Out: Heat to 76,0 C over 2 min 76,0 C 10 min 
Fly sparge with 14,50 l water at 78,0 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: 340 Billion
Informasjon om gjæring:
Primary: 30 days, 19 C
Secondary: 3 months, 19 C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. november 2014
Flasket: 15. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F