Brygger: Sverre Bech-Sjøthun Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,136 FG: 1,034 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 28,0l Alkoholstyrke: 13,0% Beregnet IBU: 85,0 Beregnet farge: 57 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6kg pale malt 1kg Crystal 150 350g Roasted barley 400g Pale chocolate 5kg DME [B]Humle og krydder[/B] 175g Target @ 60 min 40g EKG @ 15 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min @ 65C 10 min @ 75C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: Fresh slurry Informasjon om gjæring: Pitch at 18C, ferment at 15-16C for 1 week, then 19C for 1 week Carbonate with 5g sugar per liter [B]Kommentarer[/B] Brewed on Grainfather Mash efficiency 86% 90 min boil Mash: 23l Sparge: 16.5l Water adjustments Mash: 8g CaCO3 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. juni 2017 Flasket: 5. juli 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N