Brygger: Sverre Bech-Sjøthun
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,136
FG: 1,034
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 28,0l
Alkoholstyrke: 13,0%
Beregnet IBU: 85,0
Beregnet farge: 57 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6kg pale malt
1kg Crystal 150
350g Roasted barley
400g Pale chocolate
5kg DME

[B]Humle og krydder[/B]
175g Target @ 60 min
40g EKG @ 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min @ 65C
10 min @ 75C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: Fresh slurry
Informasjon om gjæring:
Pitch at 18C, ferment at 15-16C for 1 week, then 19C for 1 week

Carbonate with 5g sugar per liter

[B]Kommentarer[/B]
Brewed on Grainfather
Mash efficiency 86%

90 min boil

Mash: 23l
Sparge: 16.5l


Water adjustments
Mash: 8g CaCO3

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. juni 2017
Flasket: 5. juli 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N