Brygger: Jørgen Ask
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2C Märzen
OG: 1061
FG: 1012
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 238,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,0 kg Pilsnermalt
0,5 kg Munchnermalt type 2
0,1 kg Spraymalt lys (starter)

[B]Humle og krydder[/B]
30 g Hallertrau Perle 7,8% 60 min.
50 g Saaz 3,6% 15 min.
50 g Saaz 3,6% 3 min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]


[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager w-34/70
Gjærmengde: 23 g
Informasjon om gjæring:
Gjæret i kjøleskap ved 11°C i 4 uker.

[B]Kommentarer[/B]
Bryggerutstyret er en hjemmelaget Speidel kopi, utbyttet steg betraktelig etter at jeg begynte å røre i maltrøret under mesking.
I utgangspunktet skulle det bli en fyldig Pils men den ble en del sterkere. Derfor har jeg plasert den under 2C Marzen

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. juli 2012
Flasket: 18. august 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N