Brygger: Jørgen Ask Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2C Märzen OG: 1061 FG: 1012 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 6,4% Beregnet IBU: 238,0 Beregnet farge: 11 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5,0 kg Pilsnermalt 0,5 kg Munchnermalt type 2 0,1 kg Spraymalt lys (starter) [B]Humle og krydder[/B] 30 g Hallertrau Perle 7,8% 60 min. 50 g Saaz 3,6% 15 min. 50 g Saaz 3,6% 3 min. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager w-34/70 Gjærmengde: 23 g Informasjon om gjæring: Gjæret i kjøleskap ved 11°C i 4 uker. [B]Kommentarer[/B] Bryggerutstyret er en hjemmelaget Speidel kopi, utbyttet steg betraktelig etter at jeg begynte å røre i maltrøret under mesking. I utgangspunktet skulle det bli en fyldig Pils men den ble en del sterkere. Derfor har jeg plasert den under 2C Marzen [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. juli 2012 Flasket: 18. august 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N