Brygger: Øyvind Tveit
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,100
FG: 1,018
Mengde vørter: 40,0l
Mengde ferdig øl: 35,0l
Alkoholstyrke: 11,0%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 45 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
16.8kg pilsnermalt
1kg crystal 20
2,2kg pale malt
0,8kg spesial b
0,6 vienna
0,2kg chocolate pale
1.5kg klar candy sukker
0.4kg sukker

[B]Humle og krydder[/B]
90 g tettnang 60 min
80 g saaz 30min
100g styrian golding 15min

[B]Andre ingredienser[/B]
20g irish Moss
20g caso4 meskevann
1ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
30 min 59c
30min 66c
30min 69c

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp abbay ale
Gjærmengde: 700 mill celler
Informasjon om gjæring:
19c 5dager
21c i 9 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. november 2012
Flasket: 16. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: F