Brygger: Øyvind Tveit Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,100 FG: 1,018 Mengde vørter: 40,0l Mengde ferdig øl: 35,0l Alkoholstyrke: 11,0% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 45 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 16.8kg pilsnermalt 1kg crystal 20 2,2kg pale malt 0,8kg spesial b 0,6 vienna 0,2kg chocolate pale 1.5kg klar candy sukker 0.4kg sukker [B]Humle og krydder[/B] 90 g tettnang 60 min 80 g saaz 30min 100g styrian golding 15min [B]Andre ingredienser[/B] 20g irish Moss 20g caso4 meskevann 1ts gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 30 min 59c 30min 66c 30min 69c [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp abbay ale Gjærmengde: 700 mill celler Informasjon om gjæring: 19c 5dager 21c i 9 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. november 2012 Flasket: 16. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: F