Brygger: Petter Eik-Andresen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1068 FG: 1016 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 7,1% Beregnet IBU: 100,0 Beregnet farge: 95 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,00 kg BB Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 56,6 % 0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 9,4 % 0,30 kg BB Carafa Special III 1500 EBC (1500,0 E Grain 3 5,7 % 0,30 kg BB Caramunich Malt (120,0 EBC) Grain 4 5,7 % 0,30 kg BB Smoked Malt (6,5 EBC) Grain 5 5,7 % 0,30 kg Crystal (600,0 EBC) Grain 6 5,7 % [B]Humle og krydder[/B] 30,00 g Magnum [14,70 %] - Boil 60,0 min Hop 7 52,9 IBUs 30,00 g Columbus (Tomahawk) [16,10 %] - Boil 30, Hop 8 44,5 IBUs 0,60 kg Sugar, Table (Sucrose) [Boil for 20 min] Sugar 9 11,3 % 15,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 10 4,9 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] Ved flasking tilsatte 100 gram sukkeroppløsning og 1 liter presskannekaffe med trippel styrke 1/3 pose med LAVAZZA italiensk espresso, deretter tappet på flaske. Ettergjæring i romtemperatur. [B]Meskeinformasjon[/B] Speidel 30 min 50 gr 60 min 66 gr 15 min 78 gr [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Nottingham Gjærmengde: 2 liter starter Informasjon om gjæring: Gjæring ved 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 30. august 2014 Flasket: 5. september 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N