Brygger: Petter Eik-Andresen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1068
FG: 1016
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 100,0
Beregnet farge: 95 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,00 kg               BB Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)      Grain         1        56,6 %        
0,50 kg               Oats, Flaked (2,0 EBC)                   Grain         2        9,4 %         
0,30 kg               BB Carafa Special III 1500 EBC (1500,0 E Grain         3        5,7 %         
0,30 kg               BB Caramunich Malt (120,0 EBC)           Grain         4        5,7 %         
0,30 kg               BB Smoked Malt (6,5 EBC)                 Grain         5        5,7 %         
0,30 kg               Crystal  (600,0 EBC)                     Grain         6        5,7 %

[B]Humle og krydder[/B]
30,00 g               Magnum [14,70 %] - Boil 60,0 min         Hop           7        52,9 IBUs     
30,00 g               Columbus (Tomahawk) [16,10 %] - Boil 30, Hop           8        44,5 IBUs     
0,60 kg               Sugar, Table (Sucrose) [Boil for 20 min] Sugar         9        11,3 %        
15,00 g               Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min         Hop           10       4,9 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
Ved flasking tilsatte 100 gram sukkeroppløsning og 1 liter presskannekaffe med trippel styrke  1/3 pose med LAVAZZA italiensk espresso, deretter tappet på flaske. Ettergjæring i romtemperatur.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Speidel 
30 min 50 gr
60 min 66 gr
15 min 78 gr

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham
Gjærmengde: 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæring ved 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. august 2014
Flasket: 5. september 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N