Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,080
FG: 1,012
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5 kg pilsmalt
0,5 kg lys münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg special B
0,1 kg carafa II
0,95 kg egenprodusert granbarsirup

[B]Humle og krydder[/B]
20 g Northern Brewer 9,5 % i 60 min
30 g Bramling Cross 5,6 % i 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 52°C. 62°C i 40 min og 72°C i 20 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3787
Gjærmengde: 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Startet på 18°C, økt til 19,5°C etter et døgn. Satt i romtemperatur etter ytterligere fire dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. juli 2014
Flasket: 2. august 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N