Brygger: Øyvind Gulbrandsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,080 FG: 1,012 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 15,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 47 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5 kg pilsmalt 0,5 kg lys münchnermalt, 15 EBC 0,2 kg special B 0,1 kg carafa II 0,95 kg egenprodusert granbarsirup [B]Humle og krydder[/B] 20 g Northern Brewer 9,5 % i 60 min 30 g Bramling Cross 5,6 % i 10 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk: 52°C. 62°C i 40 min og 72°C i 20 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 3787 Gjærmengde: 2 liter starter Informasjon om gjæring: Startet på 18°C, økt til 19,5°C etter et døgn. Satt i romtemperatur etter ytterligere fire dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. juli 2014 Flasket: 2. august 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N