Brygger: Thomas Klaussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 4I Amerikansk amber)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1,078
FG: 1,021
Mengde vørter: 95,0l
Mengde ferdig øl: 75,0l
Alkoholstyrke: 7,56%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
16 kg Maris Otter, 7,9 EBC
4,25 kg Crystal malt, 19,7 EBC
1,00 kg dark crystal, 275 EBC
1,00 kg pale Crystal malt, 75,0 EBC

1,5 kg amber malt extract (Muntons)

[B]Humle og krydder[/B]
60 min - Chinook   50 gram.

 5 min - Cascade  100 gram
 
 5 min - Koriander 18 gram
 5 min - Kardemomme  10 gram
 5 min - Allehånde  10 gram
 5 min - en hel stjerneanis

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
startet med 80 liter vann med 72 grader C
tilførte malt - 22,25 kg tilsammen
mesket i 55 minutter  ved 68  grader C.
etter 55 minutter brukte vi 10 min på å øke temp til 75 grader C, og deretter mesking i 10 min til. Vi sirkulerte vørteren gjennom hele meskingen.

Kokte i en time. Tilsatte Amber malt extrakten etter 40 minutters koketid

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp001
Gjærmengde: ca 3814 milliarder 
Informasjon om gjæring:
ca 2,5 ukers gjæring
3 dagers cold-crush

Naturlig karbonering på flasker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. september 2016
Flasket: 25. september 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N