Brygger: Thomas Klaussen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 4I Amerikansk amber) Ekstra ingredienser: OG: 1,078 FG: 1,021 Mengde vørter: 95,0l Mengde ferdig øl: 75,0l Alkoholstyrke: 7,56% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 16 kg Maris Otter, 7,9 EBC 4,25 kg Crystal malt, 19,7 EBC 1,00 kg dark crystal, 275 EBC 1,00 kg pale Crystal malt, 75,0 EBC 1,5 kg amber malt extract (Muntons) [B]Humle og krydder[/B] 60 min - Chinook 50 gram. 5 min - Cascade 100 gram 5 min - Koriander 18 gram 5 min - Kardemomme 10 gram 5 min - Allehånde 10 gram 5 min - en hel stjerneanis [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] startet med 80 liter vann med 72 grader C tilførte malt - 22,25 kg tilsammen mesket i 55 minutter ved 68 grader C. etter 55 minutter brukte vi 10 min på å øke temp til 75 grader C, og deretter mesking i 10 min til. Vi sirkulerte vørteren gjennom hele meskingen. Kokte i en time. Tilsatte Amber malt extrakten etter 40 minutters koketid [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp001 Gjærmengde: ca 3814 milliarder Informasjon om gjæring: ca 2,5 ukers gjæring 3 dagers cold-crush Naturlig karbonering på flasker. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. september 2016 Flasket: 25. september 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N