Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1082
FG: 1004
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 29,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 103,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 7 EBC   7 EBC   5500 g 
Vienna   7 EBC   1100 g 
Cara Crystal 120 EBC   120 EBC   350 g 
Cara Pils 37 EBC   37 EBC   250 g 
Honey   40 EBC   450 g 
Cane Sugar (light)   20 EBC   2000 g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus 16% alpha   37 g   60 minutes 
Simcoe 13% alpha   30 g   60 minutes 
Chinook 12.6% alpha   30 g   45 minutes 
Centennial 10% alpha   30 g   30 minutes 
Amarillo 6.5% alpha   50 g   15 minutes 
25 gr. Centennial 10 min 
50 gr. Centennial 0 min. 
50 gr. Simcoe 0 min
Tørrhumle Simcoe 100 gram.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Honning kokt opp i litt vann. Tilsett ved kjølestart.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001 California A.
Gjærmengde: 2 rør, 4 l. starter
Informasjon om gjæring:
Fermented at 16-18 degrees C for 14 days.

[B]Kommentarer[/B]
Supplert med 2 kg. sukker etter noen dager (25.12.2013), pga. lav meskeeffeketivitet. Volumet økte da også til 26 liter. Tok ut 23 liter etter kjøl. Vannet ut til 10 %. 25 l. ferdig øl.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. desember 2013
Flasket: 6. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F