Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6C Imperial IPA OG: 1082 FG: 1004 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 29,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 103,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5500 g Vienna 7 EBC 1100 g Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 350 g Cara Pils 37 EBC 37 EBC 250 g Honey 40 EBC 450 g Cane Sugar (light) 20 EBC 2000 g [B]Humle og krydder[/B] Columbus 16% alpha 37 g 60 minutes Simcoe 13% alpha 30 g 60 minutes Chinook 12.6% alpha 30 g 45 minutes Centennial 10% alpha 30 g 30 minutes Amarillo 6.5% alpha 50 g 15 minutes 25 gr. Centennial 10 min 50 gr. Centennial 0 min. 50 gr. Simcoe 0 min Tørrhumle Simcoe 100 gram. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Honning kokt opp i litt vann. Tilsett ved kjølestart. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 California A. Gjærmengde: 2 rør, 4 l. starter Informasjon om gjæring: Fermented at 16-18 degrees C for 14 days. [B]Kommentarer[/B] Supplert med 2 kg. sukker etter noen dager (25.12.2013), pga. lav meskeeffeketivitet. Volumet økte da også til 26 liter. Tok ut 23 liter etter kjøl. Vannet ut til 10 %. 25 l. ferdig øl. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. desember 2013 Flasket: 6. januar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: F