Brygger: Bjarte Nataas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1040
FG: 1008
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,1%
Beregnet IBU: 12,0
Beregnet farge: 8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,8kg Pils malt
1,5 kg hvetemalt
0,4kg acidulated malt

[B]Humle og krydder[/B]
30g Styrian Goldings, 10min

[B]Andre ingredienser[/B]
1kg pasjonsfruktpure tilsatt etter en uke. Dette inneholder 10% sukker.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Surmeskstarter på 1 liter, laget med maltekstrakt og syremalt, i to dager, på 40 grader. Vanlig BIAB mesk, 63 grader, 1 time samt enkel dekoksjon. Hevet temp til 80 grader, tilsatte melkesyre for å få ned pH til 4,5, og lot den stå i to dager på 40 grader dekket med plastfolie. 90 minutters koking for å drepe lactobacillus.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP566
Gjærmengde: 100mrd celler
Informasjon om gjæring:
20-25 grader, en grads økning per dag

[B]Kommentarer[/B]
Inspirert av Evil Twin sin Ich Bin Ein Berliner. Gjæren er utradisjonell, men vil forhåpentligvis fremheve fruktighet.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. februar 2015
Flasket: 28. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N