Brygger: Kristian Prytz
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2C Märzen
OG: 1066
FG: 1018
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 21 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Vienna malt 3000 g
Munchener Malt 20 EBC  3000 g
Cara Red  40 EBC  180 g
Cara Pils  37 EBC  200 g

[B]Humle og krydder[/B]
Cascade 6.5% @  40 g pellets kokt i 60 minutter
Saaz  2.8% @ 25 g pellets kokt i 15. minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Klaringsmiddel Supermos kokt 10 min 1 g
1 plate gelatin oppløst i 1 dl vann til klaring på fat.

[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader i 60 minutter oppvarmet i 20 min og silt ved 77 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2633 Oktoberfest lager
Gjærmengde: 1 pose
Informasjon om gjæring:
Første gangs gjæring 2 uker i 10-14 grader.
Videre på 6 grader til flasketapping

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. september 2012
Flasket: 2. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F