Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2B Wiener
OG: 1,055
FG: 1,012
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 23,2
Beregnet farge: 19,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,3 kg Vienna Malt
1,5 kg Münchener Malt
1,5 kg Pilsner Malt
0,05 kg Chocolate Malt
0,15 kg sukker til priming på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
12 gram Magnum humle (14,1%)
60 minutter kok
40 gram Hallertauer Mittelfrüh (4,8%) 10 minutter kok

[B]Andre ingredienser[/B]
11 gram Ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc 10 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter enstegsmesk på 67 grader celsius
14 liter vann til innmesking
Kontinuerlig skylling med 23 liter skyllevann, 78 grader C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833
Gjærmengde: 2 rør + gjærstarter
Informasjon om gjæring:
Tilsatt ren O2 etter nedkjøling.
Gjæring i 17 dager på 10 grader Celsius, 4 dager på 15 grader C. (diacetylrast)

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. januar 2014
Flasket: 29. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N