Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2B Wiener OG: 1,055 FG: 1,012 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 23,2 Beregnet farge: 19,1 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2,3 kg Vienna Malt 1,5 kg Münchener Malt 1,5 kg Pilsner Malt 0,05 kg Chocolate Malt 0,15 kg sukker til priming på flasker [B]Humle og krydder[/B] 12 gram Magnum humle (14,1%) 60 minutter kok 40 gram Hallertauer Mittelfrüh (4,8%) 10 minutter kok [B]Andre ingredienser[/B] 11 gram Ph 5,2 stabilizer i meskevannet 1/2 tablett Whirfloc 10 minutter kok 1 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok [B]Meskeinformasjon[/B] 90 minutter enstegsmesk på 67 grader celsius 14 liter vann til innmesking Kontinuerlig skylling med 23 liter skyllevann, 78 grader C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 Gjærmengde: 2 rør + gjærstarter Informasjon om gjæring: Tilsatt ren O2 etter nedkjøling. Gjæring i 17 dager på 10 grader Celsius, 4 dager på 15 grader C. (diacetylrast) [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. januar 2014 Flasket: 29. januar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N