Brygger: Gjermund Isaksen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: kakao nibs og Vaniljestang OG: 1095 FG: 1030 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 45,0 Beregnet farge: 90 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8kg Palemalt 0,45 kg chocolate malt (1175 EBC) 0,45 kg Pale Chocolate (675 EBC) 0,45 kg Roasted Rye (650 EBC) 0,45 kg Dark Crystal (300 EBC) 0,34 kg Pale Crystal(75 EBC) 0,34 kg Flaked Oats (1 EBC) 0,11 Roasted Barley (1450 EBC) 0,5 kg lys spraymalt [B]Humle og krydder[/B] 45 Gram columbus FWH [B]Andre ingredienser[/B] 200 gram Cacao nibs 4 dager i sekundær. 1 Vaniljestang 2 uker i fat. [B]Meskeinformasjon[/B] dobbeltmesk halvt om halvt. 67 grader i 60 min per omgang. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: us-05 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: startet på 18 grader 1 døgn. øke til 19 ila 1 døgn. gjæret ut på 19 grader. [B]Kommentarer[/B] Lavt utbytte pga defekt maltrør. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. januar 2018 Flasket: 30. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F