Brygger: Kåre Blakstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1070
FG: 1019
Mengde vørter: 35,0l
Mengde ferdig øl: 33,0l
Alkoholstyrke: 6,7%
Beregnet IBU: 117,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11500g  Pale Malt	5-7EBC	Best Malz
1000g    Crystal Malt	120EBC	Thomas Fawcett

[B]Humle og krydder[/B]
30 min 40g Chinook  11.6%	
30 min 40g Cascade   7%
30 min 40g Columbus  16.1%

15 min 40g Chinook   11.6%
15 min 40g Cascade    7%
15 min 40g Columbus  16.1%

1 min 120g Chinook	11.6%
1 min  20g Cascade	7%
1 min  20g	Columbus	16.1%

0 min 100g Citra		12%

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tsp Irish Moss @ 15 min
1 tsp Yeast Nutrient @ 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
64˙C i 69 min, 78˙C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013 og WLP028
Gjærmengde: 3l WLP028 slurry, 2l WLP013 slurry
Informasjon om gjæring:
Splittet batch i to. Gjæret med hver sin gjær. Noe mindre vørter i kar gjæret med WLP028. Begge gjæret på omgivelsestemp 17˙C

[B]Kommentarer[/B]
Ølet er brygget i stor grad for å eksperimentere med smaks- og aromahumle med et sent humleskjema.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. januar 2013
Flasket: 14. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F