Brygger: Per Arne Nonsvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9C Foreign extra stout OG: 1,076 FG: 1,020 Mengde vørter: 32,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 7,7% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 86 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6500 gr. Palemalt 300 gr. Chocolatemalt 200 gr. Blackmalt 400 gr. Roasted Barley 1100 gr. Flaked Barley 1000 gr. Flaked Oats [B]Humle og krydder[/B] EKG 4,4% 80 gr. 60 min. EKG 4,4% 40 gr. 10 min. [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 tablett Whirlfloc kokt 10 min. 50 gr. lakrisrot kokt 10 min. i 4 dl. vann. Alt tilsatt i vørter samtidig med gjær. [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket ved 63 ºC i 90 min. Kontinuerlig skylling med skyllevann 80 ºC. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale S-04 Gjærmengde: 11 gram Informasjon om gjæring: Gjæret 7 døgn ved 18 ºC, 7 døgn 20 ºC og 3 døgn 23 ºC. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. august 2013 Flasket: 17. september 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N