Brygger: Per Arne Nonsvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9C Foreign extra stout
OG: 1,076
FG: 1,020
Mengde vørter: 32,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 86 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6500 gr. Palemalt
300 gr. Chocolatemalt
200 gr. Blackmalt
400 gr. Roasted Barley
1100 gr. Flaked Barley
1000 gr. Flaked Oats

[B]Humle og krydder[/B]
EKG 4,4% 80 gr. 60 min.
EKG 4,4% 40 gr. 10 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 tablett Whirlfloc kokt 10 min.
50 gr. lakrisrot kokt 10 min. i 4 dl. vann. Alt tilsatt i vørter samtidig med gjær.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket ved 63 ºC i 90 min.
Kontinuerlig skylling med skyllevann 80 ºC.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale S-04
Gjærmengde: 11 gram
Informasjon om gjæring:
Gjæret 7 døgn ved 18 ºC, 
7 døgn 20 ºC og
3 døgn 23 ºC.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. august 2013
Flasket: 17. september 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N