Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1069
FG: 1016
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 6,9%
Beregnet IBU: 70,0
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5500g Maris Otter Pale Malt 5 EBC
550g Crystal Malt 150 EBC
350g Munich Malt 25 EBC
200g Chocolate Malt 800 EBC
200g Carafa Special III 1300 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
13g Columbus 14%, 60min
34g Northern Brewer 7,7%, 15min

[B]Andre ingredienser[/B]
Justering av meskevann:
8,8g kalk
4,4g natron

1 teskje gjærnæring, kokes i 15 min
1 tablett Whirlflock kokes i 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
66°C i 60 min
72°C i 15 min
78°C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2pk, 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
19°C i 1 dag
13°C i 1 dag
19°C i 1 dag
20°C i 1 dag
21°C i 7 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. mai 2017
Flasket: 15. mai 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N