Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1069 FG: 1016 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 6,9% Beregnet IBU: 70,0 Beregnet farge: 70 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5500g Maris Otter Pale Malt 5 EBC 550g Crystal Malt 150 EBC 350g Munich Malt 25 EBC 200g Chocolate Malt 800 EBC 200g Carafa Special III 1300 EBC [B]Humle og krydder[/B] 13g Columbus 14%, 60min 34g Northern Brewer 7,7%, 15min [B]Andre ingredienser[/B] Justering av meskevann: 8,8g kalk 4,4g natron 1 teskje gjærnæring, kokes i 15 min 1 tablett Whirlflock kokes i 15 min [B]Meskeinformasjon[/B] 66°C i 60 min 72°C i 15 min 78°C i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2pk, 2 liter starter Informasjon om gjæring: 19°C i 1 dag 13°C i 1 dag 19°C i 1 dag 20°C i 1 dag 21°C i 7 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. mai 2017 Flasket: 15. mai 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N