Brygger: Øyvind Tveit Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,112 FG: 1,032 Mengde vørter: 47,0l Mengde ferdig øl: 45,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 80,0 Beregnet farge: 127 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 23kg pale malt 2,4kg havregryn 1kg flaket rug 0,5kg chocolate pale 1kg Carfa 3 0,5kg black patent 0,5kg roasted barley 0,5 dark crystal (275ebc) [B]Humle og krydder[/B] 100g Columbus 60min 50g chinook 15 min 50g cascade 15 min 50g chinook 0 min 50g cascade 0 min [B]Andre ingredienser[/B] Gjærnæring Protafloc 1 1/2 Ts natron i meskevann [B]Meskeinformasjon[/B] 64c i 120min Ph mesk 5,2 [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp 007 Gjærmengde: 1100 mill celler Informasjon om gjæring: Startet på 16,5c i 6 dager Opp til 18c Coldcrash over 4 dager ned t 2c [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. juni 2015 Flasket: 4. juli 2015 Filtrert: Nei Karbonering: F