Brygger: Øyvind Tveit
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,112
FG: 1,032
Mengde vørter: 47,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 80,0
Beregnet farge: 127 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
23kg pale malt
2,4kg havregryn
1kg flaket rug
0,5kg chocolate pale
1kg Carfa 3
0,5kg black patent
0,5kg roasted barley
0,5 dark crystal (275ebc)

[B]Humle og krydder[/B]
100g Columbus 60min
50g chinook 15 min
50g cascade 15 min 
50g chinook 0 min 
50g cascade 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring 
Protafloc
1 1/2 Ts natron i meskevann

[B]Meskeinformasjon[/B]
64c i 120min
Ph mesk 5,2

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 007
Gjærmengde: 1100 mill celler
Informasjon om gjæring:
Startet på 16,5c i 6 dager
Opp til 18c
Coldcrash over 4 dager ned t 2c

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. juni 2015
Flasket: 4. juli 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F