Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 60 FG: 11 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,4l Alkoholstyrke: 6,4% Beregnet IBU: 26,0 Beregnet farge: 66 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2700 gr. Pilsnermalt, EBC 3,5 1700 gr. Munich malt, EBC 15 200 gr. Crisp Crystal malt, EBC 100 100 gr. Caramunich II, EBC 120 100 gr. Special B hel, EBC 350 30 gr. Chocolate, EBC 600 600 gr. Muscovado, EBC 550 [B]Humle og krydder[/B] 30 gr. Northern Brewer, IBU 5,5, tid 01:00 13 gr. Hallertau Mittelfrüh, IBU 2,7, tid 00:15 10 gr. Northern Brewer, IBU 5,5, tid 00:10 [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 67°C 75 min 78°C 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock. Gjærmengde: Slurry 244 ml. Informasjon om gjæring: 9-11°C 28 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. mai 2017 Flasket: 16. juli 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F