Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 60
FG: 11
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,4l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 66 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2700 gr. Pilsnermalt, EBC 3,5
1700 gr. Munich malt, EBC 15
200 gr. Crisp Crystal malt, EBC 100
100 gr. Caramunich II, EBC 120
100 gr. Special B hel, EBC 350
30 gr. Chocolate, EBC 600
600 gr. Muscovado, EBC 550

[B]Humle og krydder[/B]
30 gr. Northern Brewer, IBU 5,5, tid 01:00
13 gr. Hallertau Mittelfrüh, IBU 2,7, tid 00:15
10 gr. Northern Brewer, IBU 5,5, tid 00:10

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
67°C	75 min
78°C	30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock.
Gjærmengde: Slurry 244 ml.
Informasjon om gjæring:
9-11°C
28 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. mai 2017
Flasket: 16. juli 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F