Brygger: Bård Sørlie
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale)
Ekstra ingredienser: Villgjær
OG: 1045
FG: 1011
Mengde vørter: 80,0l
Mengde ferdig øl: 70,0l
Alkoholstyrke: 4,5%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 7 EBC	 	7	EBC	 	13000	g

Cara Red 20  EBC	 	20	EBC	 	1000	g

[B]Humle og krydder[/B]
columbus 12% 60 g, 60 min

Selvdyrket humle, ukjent opphav ca 4%
250g 15min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66oC 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: san diego Superyeast
Gjærmengde: Slurry, ca 1.5 l
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 18oC, gradvis opp til 20oC siste 5 dager

Villgjær tilsatt 4 dager ut i  gjæringsforløpet.

[B]Kommentarer[/B]
Samlet og dyrket opp villgjær fra under et paradisepletre i gamlebyen i Oslo.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. november 2013
Flasket: 4. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N