Brygger: Bård Sørlie Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale) Ekstra ingredienser: Villgjær OG: 1045 FG: 1011 Mengde vørter: 80,0l Mengde ferdig øl: 70,0l Alkoholstyrke: 4,5% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 10 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 7 EBC 7 EBC 13000 g Cara Red 20 EBC 20 EBC 1000 g [B]Humle og krydder[/B] columbus 12% 60 g, 60 min Selvdyrket humle, ukjent opphav ca 4% 250g 15min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 66oC 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: san diego Superyeast Gjærmengde: Slurry, ca 1.5 l Informasjon om gjæring: Gjæret på 18oC, gradvis opp til 20oC siste 5 dager Villgjær tilsatt 4 dager ut i gjæringsforløpet. [B]Kommentarer[/B] Samlet og dyrket opp villgjær fra under et paradisepletre i gamlebyen i Oslo. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. november 2013 Flasket: 4. desember 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N