Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1058
FG: 1018
Mengde vørter: 65,0l
Mengde ferdig øl: 60,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,710 kg pilsnermalt
5,270 kg Munich-malt
2,310 kg krystallmalt
2,110 kg hvetemalt
0,310 kg sjokolademalt

[B]Humle og krydder[/B]
75 g. Nordbrauer (8,5%) 60 min.
66 g. Hallertauer Hersbrucker (5,9%) 10 min.
28 g. Hallertauer Hersbrucker (5,9%) 1 min.
19 g. Saaz (3,7%) 1 min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min. infusjonsmeksing, 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: German Lager WLP830
Gjærmengde: 1 rør, 4 l. starter 
Informasjon om gjæring:
3 uker på 9 grader, 1 uke på 18 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. september 2013
Flasket: 29. oktober 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N