Brygger: Erlend Johnsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1046
FG: 1010
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 18 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,75kg  Maris Otter Pale Malt (5,9EBC)
0,5kg    Caramalt (30EBC)
0,3kg    Amber Malt (100EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
30g Nelson Sauvin pellets (12%) (mesk 90min)
15 g Nelson Sauvin pellets (12%) tørrhumling
9g  Citra pellets (11,9%) 60min 
15g  Citra pellets (11,9%)  4min
15g   Citra pellets (11,9%)  tørrhumling(9dager)
9g Centennial pellets (10%)
15g Centennial pellets (10%)
15 g Nelson Sauvin pellets (12%) tørrhumling(9dager)

[B]Andre ingredienser[/B]
Gypsum 6 teskjeer

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash-in ved 62-63 grader,  økt til 65-66 over 15-20 min
Hovedmesk ved 66-67grader 60 min
Mash out ved ca 70-72grader 10-15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Pitchet ved lav temperatur 13-14grader
Temp økt over de neste 24 timer til 20-21 grader.
Dag 3-6:   19grader.
Dag 7-21:  20grader

[B]Kommentarer[/B]
Lys og lett American Pale Ale med god bitterhet, og en kraftig aroma.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. februar 2013
Flasket: 19. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N