Brygger: Espen Gundersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,096
FG: 27
Mengde vørter: 18,0l
Mengde ferdig øl: 14,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 59,0
Beregnet farge: 90 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.6 kg Maris otter
1 kg Munchener
0.25 kg Roasted barley
0.4 kg Havremalt
0.05 kg Svartmalt
0.3 kg Sjokolademalt
0.2 kg Brown
0.2 kg Crystal 120
0.2 kg Peated malt

[B]Humle og krydder[/B]
25 gr columbus 60 min
20 g saaz 15 min
20 g saaz 5 min
20 g saaz 1 min
20 g saaz 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
0.4 kg Havregryn

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 gr 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp007
Gjærmengde: 2 rør
Informasjon om gjæring:
20 grader i 2 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. februar 2012
Flasket: 26. februar 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N