Brygger: Eirik Nygård Molund
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5E Skotsk ale
OG: 1080
FG: 1020
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 53,0
Beregnet farge: 100 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
kilo

Maris Otter pale malt	7
Roasted barley	0,160
flaket bygg 0,4
Munich malt lys 15ebc 5%	0,160
amber 125ebc	0,160
Brown malt 180ebc,	0,160
Muscovado	0,21

[B]Humle og krydder[/B]
navn-gram-aa-tid

Challenger	50	8,3 %	60
EKG	50	5,7 %	30

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
67C 60 mins, 
77C 5mins

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp007
Gjærmengde: 4 rø4
Informasjon om gjæring:
pitch 15C
16C resten, to uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. juni 2015
Flasket: 20. juni 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N