Brygger: Stian Krog
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2B Wiener
OG: 1050
FG: 1014
Mengde vørter: 32,0l
Mengde ferdig øl: 29,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 23,4
Beregnet farge: 27,3 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,00 kg Vienna Malt (14,0 EBC)    55,6 % 
1,00 kg Mild Malt (8,0 EBC)          13,9 % 
1,00 kg Munich Malt (25,0 EBC)    13,9 % 
0,60 kg Caramalt (31,0 EBC)          8,3 % 
0,30 kg Crystal Malt (150,0 EBC)    4,2 % 
0,10 kg Peated Malt (5,3 EBC)       1,4 % 
0,10 kg Smoked Malt (5,2 EBC)     1,4 % 
0,10 kg Special B Malt (350,0 EBC) 1,4 %

[B]Humle og krydder[/B]
22,00 g Northern Brewer [10,50 %] - Boil 60,0 min      18,5 IBUs 
20,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 15,0 min 4,1 IBUs 
10,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 5,0 min   0,8 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
Super Irish Moss - 1/4 teaspoon, 15 min. boil.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mashed in at 62 C for 60 minutes, increased to 65 C for 30 minutes, mash out at 72 C for 15 minutes. Sparged at 80 C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833 - German Bock Lager
Gjærmengde: 2 packs with 4 liter starter (669 billion yeast cells)
Informasjon om gjæring:
Fermented at 6-9 degrees for 3 weeks, diacetyl rest for 3 days at 20 degrees, lagered at 5-6 degrees for 8 weeks. 
Bottled with 1 pack extra yeast (WLP 833) at 20 C for 2 weeks for refermentation.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. oktober 2012
Flasket: 4. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N