Brygger: Stian Krog Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2B Wiener OG: 1050 FG: 1014 Mengde vørter: 32,0l Mengde ferdig øl: 29,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 23,4 Beregnet farge: 27,3 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,00 kg Vienna Malt (14,0 EBC) 55,6 % 1,00 kg Mild Malt (8,0 EBC) 13,9 % 1,00 kg Munich Malt (25,0 EBC) 13,9 % 0,60 kg Caramalt (31,0 EBC) 8,3 % 0,30 kg Crystal Malt (150,0 EBC) 4,2 % 0,10 kg Peated Malt (5,3 EBC) 1,4 % 0,10 kg Smoked Malt (5,2 EBC) 1,4 % 0,10 kg Special B Malt (350,0 EBC) 1,4 % [B]Humle og krydder[/B] 22,00 g Northern Brewer [10,50 %] - Boil 60,0 min 18,5 IBUs 20,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 15,0 min 4,1 IBUs 10,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 5,0 min 0,8 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] Super Irish Moss - 1/4 teaspoon, 15 min. boil. [B]Meskeinformasjon[/B] Mashed in at 62 C for 60 minutes, increased to 65 C for 30 minutes, mash out at 72 C for 15 minutes. Sparged at 80 C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 - German Bock Lager Gjærmengde: 2 packs with 4 liter starter (669 billion yeast cells) Informasjon om gjæring: Fermented at 6-9 degrees for 3 weeks, diacetyl rest for 3 days at 20 degrees, lagered at 5-6 degrees for 8 weeks. Bottled with 1 pack extra yeast (WLP 833) at 20 C for 2 weeks for refermentation. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. oktober 2012 Flasket: 4. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N