Brygger: Dagfinn Salte Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9B Amerikansk barley wine OG: 1,102 FG: 1,018 Mengde vørter: 15,0l Mengde ferdig øl: 13,0l Alkoholstyrke: 11,2% Beregnet IBU: 78,0 Beregnet farge: 23 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 5ebc 6500g Hvete malt 200g Speicial B 115g Crystal 120 ebc 73g Brown Malt 67g Sukker 500g [B]Humle og krydder[/B] Columbus 16,5% 20g @ 60min 20g @ 30min 20g @ 10min [B]Andre ingredienser[/B] Whirlflock 1/4 tab v/15min Gjærnæring 1/5 ts v/15min 25g fransk eikespon trukket i brun rum tilsettes i sekundær [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket inn med 15l vann, mesket i 120 min, temp gikk fra 65-63 grader. Rant av og parti skyllet med 11l vann på 73 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1318 Gjærmengde: 2,5 dl topphøstet Informasjon om gjæring: Gjæret i 7 dager på 18 grader, tappet over på sekundær m/eikespon og lot den stå 21 dager på 15 grader før flasking. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. september 2016 Flasket: 2. oktober 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N