Brygger: Dagfinn Salte
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9B Amerikansk barley wine
OG: 1,102
FG: 1,018
Mengde vørter: 15,0l
Mengde ferdig øl: 13,0l
Alkoholstyrke: 11,2%
Beregnet IBU: 78,0
Beregnet farge: 23 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 5ebc   6500g
Hvete malt            200g
Speicial B             115g
Crystal 120 ebc      73g
Brown Malt             67g
Sukker                   500g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus 16,5%    
20g @ 60min
20g @ 30min
20g @ 10min

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlflock 1/4 tab v/15min
Gjærnæring 1/5 ts v/15min
25g fransk eikespon trukket i brun rum tilsettes i sekundær

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket inn med 15l vann, mesket i 120 min, temp gikk fra 65-63 grader. Rant av og parti skyllet med 11l vann på 73 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1318
Gjærmengde: 2,5 dl topphøstet
Informasjon om gjæring:
Gjæret i 7 dager på 18 grader, tappet over på sekundær m/eikespon og lot den stå 21 dager på 15 grader før flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. september 2016
Flasket: 2. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N