Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1070
FG: 1018
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 44,0
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
19 kg pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
2,4 kg Roasted Barley(Heidelberg Germany)
1,2 kg Sjokolademalt (Heidelberg Germany)
0,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Caramalt (Viking)
1,5 kg Havregryn (Bjørns lettkokte)
330 gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring på flaske.

[B]Humle og krydder[/B]
200 gram East Kent Goldiing pellets 5,9% 90 minutter
125 gram East Kent Golding pellets 5,9% 15 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking
20 gram natron ved innmesking

[B]Meskeinformasjon[/B]
Inndirekte innmesking 67grader. Også tilsatt 1,5 kg havregryn koki i 10L vann i 10 min..
Temperaturhøyning til 70 grader etter 60 min. Varighet 20 min.
Avrenning startet etter 1t 20 min. Ialt 65-70 liter vann til innmesking, deretter 76 graders vann ved avrenning til 100 liter vørter i kokekar.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham Ale Yest
Gjærmengde: 100gr
Informasjon om gjæring:
Laget en starter ved å koke1 liter vørterøl for å få ut Co2, og tilsatt 2 ss maltekstrakt. Nedkjølt til 18grader og pisket inn 100 gr Nottingham Ale Yest tørrgjær dagen før brygging.

[B]Kommentarer[/B]
Brukt noe mye vann ved innmesking.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. oktober 2012
Flasket: 10. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N