Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8C Oatmeal stout OG: 1070 FG: 1018 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 44,0 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 19 kg pilsnermalt (Sophus Fuglesang) 2,4 kg Roasted Barley(Heidelberg Germany) 1,2 kg Sjokolademalt (Heidelberg Germany) 0,6 kg Hvetemalt 1,2 kg Caramalt (Viking) 1,5 kg Havregryn (Bjørns lettkokte) 330 gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring på flaske. [B]Humle og krydder[/B] 200 gram East Kent Goldiing pellets 5,9% 90 minutter 125 gram East Kent Golding pellets 5,9% 15 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking 20 gram natron ved innmesking [B]Meskeinformasjon[/B] Inndirekte innmesking 67grader. Også tilsatt 1,5 kg havregryn koki i 10L vann i 10 min.. Temperaturhøyning til 70 grader etter 60 min. Varighet 20 min. Avrenning startet etter 1t 20 min. Ialt 65-70 liter vann til innmesking, deretter 76 graders vann ved avrenning til 100 liter vørter i kokekar. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Nottingham Ale Yest Gjærmengde: 100gr Informasjon om gjæring: Laget en starter ved å koke1 liter vørterøl for å få ut Co2, og tilsatt 2 ss maltekstrakt. Nedkjølt til 18grader og pisket inn 100 gr Nottingham Ale Yest tørrgjær dagen før brygging. [B]Kommentarer[/B] Brukt noe mye vann ved innmesking. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 30. oktober 2012 Flasket: 10. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N