Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1048
FG: 1010
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 44,0
Beregnet farge: 33 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2000 gram Maris Otter
1000 gram Munich malt
1000 gram Pils malt
1000 gram Vienna malt
250 gram Caramunich 2
60 gram Carafa 3 special
60 gram Black malt

[B]Humle og krydder[/B]
23,6 gram Magnum 12,7% 60 min
7 gram Colombus 13% 60 min
30 gram Tettnanger 3,6% 15 min
31 gram Spalt Select tørrhumle 6 dager etter primærgjæring

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts irish moss
1 ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
1t @ 64grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP036
Gjærmengde: 200 bill celler
Informasjon om gjæring:
Først 4 dager gjæring ved 17 grader
Deretter 2 uker gjæring ved 19 grader

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til vol co2: 2.6

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. oktober 2012
Flasket: 23. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N