Brygger: Arne Mo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2A Moderne mørk lager
OG: 1050
FG: 1015
Mengde vørter: 26,5l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 4,5%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,5 kg	 Pilsnermalt	61 %
2,5 kg	Munchnermalt	34 %
0,35 kg	Krystallmalt	5 %

[B]Humle og krydder[/B]
32g	N. Brewer 8,7% 90 min
35g	Saaz 3,6%	  10 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
52 grader 	45 min
65 grader  	60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager s-23	
Gjærmengde: 1,5 pk
Informasjon om gjæring:
vørter stod 1/2 døgn på 10 grader før tilsetting av gjær.
2 døgn Diacetylpause før tapping.
Tilført 5,5 g sukker pr liter ferdig øl før tapping.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. august 2014
Flasket: 17. september 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N