Brygger: Arne Mo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2A Moderne mørk lager OG: 1050 FG: 1015 Mengde vørter: 26,5l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 4,5% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,5 kg Pilsnermalt 61 % 2,5 kg Munchnermalt 34 % 0,35 kg Krystallmalt 5 % [B]Humle og krydder[/B] 32g N. Brewer 8,7% 90 min 35g Saaz 3,6% 10 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 52 grader 45 min 65 grader 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager s-23 Gjærmengde: 1,5 pk Informasjon om gjæring: vørter stod 1/2 døgn på 10 grader før tilsetting av gjær. 2 døgn Diacetylpause før tapping. Tilført 5,5 g sukker pr liter ferdig øl før tapping. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. august 2014 Flasket: 17. september 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N