Brygger: Torbjørn Sletvold
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1084
FG: 1012
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000 gram Lagermalt
1500 gram Munichmalt
400 gram Aromamalt
300 gram Special B-malt
1150 gram Farin

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram Saaz pellets 4% 90 minutter
25 gram Saaz pellets 4% 60 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
2 ts Kalk
1 ts Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
65-64 grader Celisius i 75 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 1 rør i 4 liter starter
Informasjon om gjæring:
7 dager 21-22 grader Celsius
5 dager 19-20 grader Celsius

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. februar 2013
Flasket: 28. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N