Brygger: Tore Garder Larsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 56 FG: 18 Mengde vørter: 24,5l Mengde ferdig øl: 23,5l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 24,0 Beregnet farge: 42 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4.1 kg Munich Malt Mørk 1.3 kg Vienna Malt 800 g Melanoidin 450 g Wheat Malt 156 g Pale Chocolate Malt [B]Humle og krydder[/B] 31 g Hallertauer Mittelfruh - Boil 60 min 23 g Hallertauer Hersbrucker - Boil 25 min 35 g Saaz - Boil 10 min [B]Andre ingredienser[/B] - Salt- og syretilsetning i meskevann og spargevann - Gjærnæring - Irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] - 1 steg infusion 60 min ved 66C - mashout ved 77C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 830 Gjærmengde: 2 rør Informasjon om gjæring: - Gjærstarter - 14 dager ved 12C - 3 dager ved 16C - Sakte nedkjøling til 2C over 14 dager - Lagering til tapping [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. juni 2014 Flasket: 17. august 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N