Brygger: Tore Garder Larsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 56
FG: 18
Mengde vørter: 24,5l
Mengde ferdig øl: 23,5l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.1 kg	Munich Malt Mørk
1.3 kg	Vienna Malt
800 g	Melanoidin
450 g	Wheat Malt
156 g	Pale Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
31 g	Hallertauer Mittelfruh - Boil 60 min
23 g	Hallertauer Hersbrucker - Boil 25 min
35 g	Saaz - Boil 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
- Salt- og syretilsetning i meskevann og spargevann
- Gjærnæring
- Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
- 1 steg infusion 60 min ved 66C
- mashout ved 77C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 830
Gjærmengde: 2 rør
Informasjon om gjæring:
- Gjærstarter

- 14 dager ved 12C
- 3 dager ved 16C
- Sakte nedkjøling til 2C over 14 dager
- Lagering til tapping

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. juni 2014
Flasket: 17. august 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N