Brygger: Kurt Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1,052
FG: 1,013
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 44,0
Beregnet farge: 29 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt 2300 g
Mørk munich 2000 g
Carahell 200 g
Flaket bygg 200 g
Carafa special II 100 g

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum 22 g @ 60 min
Spalt 50 g @ 15 min
Spalt 50 g @ 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc @ 10 min
Gjærnæring @ 10 min
Clarex ved pitching

[B]Meskeinformasjon[/B]
Carafa spesial II tilsatt rett før skylling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP036
Gjærmengde: 2 dl slurry
Informasjon om gjæring:
Pitchet ved 16 grader – økt til 19 grader i løpet av 2 uker

[B]Kommentarer[/B]
Lagret på fat ved ca 6 grader i 4 uker før flasking.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. november 2017
Flasket: 30. desember 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F