Brygger: Sigurd Øien Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Torvrøykt malt OG: 1,084 FG: 1,024 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 95,0l Alkoholstyrke: 7,9% Beregnet IBU: 46,0 Beregnet farge: 77 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 14000 g Crystal Malt 135 EBC 2000 g Munich Malt 20 EBC 10000 g Wheat Malt 3 EBC 3000 g Chocolate (dehusked) Malt 1100 EBC 1000 g Crystal Rye 120 EBC 2500 g Peated Malt 3 EBC 7000 g Chocolate Malt800 EBC 1000 g [B]Humle og krydder[/B] Chinook 11.6% alpha 100g 60 minutes Chinook 11.6% alpha 100g 15 minutes [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader, 90 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 California Al Gjærmengde: 2 rør 2 steg starter Informasjon om gjæring: Fermented at 21 degrees C for 5 days. Fermented at 22 degrees C for 14 days. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. oktober 2013 Flasket: 4. november 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N