Brygger: Sigurd Øien
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Torvrøykt malt
OG: 1,084
FG: 1,024
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 95,0l
Alkoholstyrke: 7,9%
Beregnet IBU: 46,0
Beregnet farge: 77 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 14000 g
Crystal Malt 135 EBC 2000 g
Munich Malt 20 EBC 10000 g
Wheat Malt 3 EBC 3000 g
Chocolate (dehusked) Malt 1100 EBC 1000 g
Crystal Rye 120 EBC 2500 g
Peated Malt 3 EBC 7000 g
Chocolate Malt800 EBC 1000 g

[B]Humle og krydder[/B]
Chinook 11.6% alpha 100g 60 minutes
Chinook 11.6% alpha 100g 15 minutes

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader, 90 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001 California Al
Gjærmengde: 2 rør 2 steg starter
Informasjon om gjæring:
Fermented at 21 degrees C for 5 days. 
Fermented at 22 degrees C for 14 days.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. oktober 2013
Flasket: 4. november 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N