Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1056 FG: 1018 Mengde vørter: 28,5l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 29 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 3000 g Munich Malt 20 EBC 2600 g Cara Crystal 120 EBC 500 g Chocolate Malt 800 EBC antatt 250 gr. (skulle vært 75 g.....) [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.8% alpha 40 g 60 minutes Hersbrucker 2.1% alpha 40 g 60 minutes Saaz 2.8% alpha 31 g 10 minutes Hersbrucker 2.1% alpha 31 g 10 minutes Styrian Golding 4.0% alpha 31 g 10 minutes [B]Andre ingredienser[/B] appelsinskall, nellik, kardemommefrø [B]Meskeinformasjon[/B] Speidel 50 l. : 52 gr. 25 min, 68 gr. 60 min. 78 gr. 15 min. 10 liter skyllevann 78 gr. Kok 90 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Gjærmengde: 5 rør gjær Informasjon om gjæring: Trad. norsk juleøl gjæres med WLP833 German Bock Lager Yeast. Gjæret i kjøleskap. Tappet på fat 24.10.2013, tillatt 3 bar trykk og satt i kjøleskap på 1-2 grader. [B]Kommentarer[/B] Malten er en "gave" fra Bryggeland i Drammen, fordi de mistet oversikten. over hvor mye sjokolademalt de målte opp. Derfor den mørke farven. Dette er halvparten av et 50 l. brygg. Den andre halvparten ble gjæret med WLP566 BELGIAN SAISON II YEAST [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. september 2013 Flasket: 13. oktober 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F