Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1056
FG: 1018
Mengde vørter: 28,5l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 29 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC 3000 g 
Munich Malt 20 EBC 2600 g 
Cara Crystal 120 EBC 500 g 
Chocolate Malt   800 EBC   antatt 250 gr. (skulle vært 75 g.....)

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz 2.8% alpha   40 g   60 minutes 
Hersbrucker 2.1% alpha   40 g   60 minutes 
Saaz 2.8% alpha   31 g   10 minutes 
Hersbrucker 2.1% alpha   31 g   10 minutes 
Styrian Golding 4.0% alpha   31 g   10 minutes

[B]Andre ingredienser[/B]
appelsinskall, nellik, kardemommefrø

[B]Meskeinformasjon[/B]
Speidel 50 l. : 52 gr. 25 min, 68 gr. 60 min. 78 gr. 15 min. 10 liter skyllevann 78 gr. Kok 90 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock
Gjærmengde: 5 rør gjær
Informasjon om gjæring:
Trad. norsk juleøl gjæres med WLP833 German Bock Lager Yeast. Gjæret i kjøleskap. Tappet på fat 24.10.2013, tillatt 3 bar trykk og satt i kjøleskap på 1-2 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Malten er en "gave" fra Bryggeland i Drammen, fordi de mistet oversikten. over hvor mye sjokolademalt de målte opp. Derfor den mørke farven. Dette er halvparten av et 50 l. brygg. Den andre halvparten ble gjæret med WLP566 BELGIAN SAISON II YEAST

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. september 2013
Flasket: 13. oktober 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F