Brygger: Tarjei Tverråen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3D Eisbock
OG: 1,090
FG: 1,020
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 11,0%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,9kg pils (best)
3,5kg Munich
0,63kg caramunich 60 ebc
0,5kg Melanoidin
0,1kg chocolate malt 600ebc

[B]Humle og krydder[/B]
60' Magnum 10.5% 38g
30' Herspruchler Tetnanger
  1,8% 20g

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader c

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 833
Gjærmengde: hel kake fra maibock
Informasjon om gjæring:
Kjølte over natta i fryseboks til 7grader. Ristet og tilsatte gjær.
Økte til 10 grader i løpet av to døgn. Holdt i to uker. økt til 15grader i en uke. Kjølt ned til -6grader over 4-5dager. Skummet av 5liter sørpe fra toppen i flere omganger etter hvert som det frøs. Varmet til 15 grader for flasking med 4g sjampagnegjær. 120g sukker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. mai 2015
Flasket: 2. juni 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N