Brygger: Tarjei Tverråen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3D Eisbock OG: 1,090 FG: 1,020 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 11,0% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,9kg pils (best) 3,5kg Munich 0,63kg caramunich 60 ebc 0,5kg Melanoidin 0,1kg chocolate malt 600ebc [B]Humle og krydder[/B] 60' Magnum 10.5% 38g 30' Herspruchler Tetnanger 1,8% 20g [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 68 grader c [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp 833 Gjærmengde: hel kake fra maibock Informasjon om gjæring: Kjølte over natta i fryseboks til 7grader. Ristet og tilsatte gjær. Økte til 10 grader i løpet av to døgn. Holdt i to uker. økt til 15grader i en uke. Kjølt ned til -6grader over 4-5dager. Skummet av 5liter sørpe fra toppen i flere omganger etter hvert som det frøs. Varmet til 15 grader for flasking med 4g sjampagnegjær. 120g sukker. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. mai 2015 Flasket: 2. juni 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N