Brygger: Bjarne Ringstad Olsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,080 FG: 1,007 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 9,6% Beregnet IBU: 26,0 Beregnet farge: 42 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt (Pilsner og Cara Blond), Torrified Wheat, kandissirup (D-45 og D-180) kandissukker (lyst), lys DME. [B]Humle og krydder[/B] Saaz og Mt Hood [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering, klarningsmiddel, gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader i 80 min 77 grader i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP500 Gjærmengde: 2 startere à 1,6l Informasjon om gjæring: Pitchet på 17 grader. Gradvis økning til 20 grader over 6 dager, ca 20-21 grader i 6 dager. CC i 3 dager, racket til sekundær. Sekundær i 29 dager (11-17 grader), lett lekkasje på kran, akkurat nok til et fat igjen. Utsatt for minusgrader i dagene forut for fating. Karbonert på fat med kandissirup (D-45) [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. oktober 2017 Flasket: 25. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N