Brygger: Bjarne Ringstad Olsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,080
FG: 1,007
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 9,6%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt (Pilsner og Cara Blond), Torrified Wheat, kandissirup (D-45 og D-180) kandissukker (lyst), lys DME.

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz og Mt Hood

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering, klarningsmiddel, gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader i 80 min
77 grader i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP500
Gjærmengde: 2 startere à 1,6l
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 17 grader. Gradvis økning til 20 grader over 6 dager, ca 20-21 grader i 6 dager. CC i 3 dager, racket til sekundær. Sekundær i 29 dager (11-17 grader), lett lekkasje på kran, akkurat nok til et fat igjen. Utsatt for minusgrader i dagene forut for fating. Karbonert på fat med kandissirup (D-45)

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. oktober 2017
Flasket: 25. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N