Brygger: Vidar Smeby Fjellestad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Chipotle
OG: 1086
FG: 1028
Mengde vørter: 12,5l
Mengde ferdig øl: 8,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 74,0
Beregnet farge: 188 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2000g Pale Malt (5-7 EBC)
700g Munich Malt (15 EBC)
500g Crystal Malt (120 EBC)
400g Chocolate Malt (1200 EBC)
300g Roasted Barley (1500 EBC)
300g Flaked Oats (4 EBC)
100g Flaked Wheat (3 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
30g Cascade 60 min.
30g Fuggles 60 min.
20g Fuggles 15 min.
10g Fuggles 1 min.
10g East Kent Goldings 1 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
50g demerarasukker dag 8
2 hele chipotles dag 8

[B]Meskeinformasjon[/B]
64-66 grader i 1 time

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: ca. 0.9 pakke
Informasjon om gjæring:
Stabil temperatur på 18-19 grader de første 18 dagene med heving til ca. 21 på slutten av gjæringsforløpet.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. desember 2012
Flasket: 2. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N