Brygger: Erlend Johnsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6C Imperial IPA OG: 1073 FG: 1011 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 8,1% Beregnet IBU: 90,0 Beregnet farge: 19 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5,55kg Crystal Malt 60L (115EBC) 0,25kg Caramalt (30EBC) 0,45kg Bjørns Havregryn 0,75kg Amber/Medium Spraymalt 0,5kg Honey 0,25kg [B]Humle og krydder[/B] 30g Simcoe 12% 60min 35g Chinook 12% 60min 10g Willamette 5,5% 20min 10g Simcoe 12% 20min 10g Cascade 5,5% 20min 10g Chinook 12% 20min 40g Cascade 5,5% 5min 25g Willamette 5,5% 5min 30g Cascade blomst Tørrhumling 9dager 10g Nelson Sauvin Tørrhumling 9dager All humle brukt i pelletform, utenom cascade blomst v/tørrhumling [B]Andre ingredienser[/B] Gypsum ca 10-12g i mesk [B]Meskeinformasjon[/B] Mash-in ved 64g i 75-80min Mash out ved 72-73 i 15-20min )Brew-in-bag) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Californial Ale wlp001 Gjærmengde: 2 pakker, 2liter Informasjon om gjæring: Primær og sekundær gjæring v/ 19grader. Diacetlyrest og økt temperatur til 22-23 grader i ca 48timer etter 14 dager. Racket til ny gjæringsbøtte etter 16 dager og tørrhumlet i 9 dager før tapping. [B]Kommentarer[/B] En lettdrikkelig, fyldig og velbalansert (amerikansk) imperial IPA. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. oktober 2012 Flasket: 14. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N