Brygger: Erlend Johnsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1073
FG: 1011
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 8,1%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 19 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt 5,55kg
Crystal Malt 60L (115EBC)  0,25kg
Caramalt  (30EBC) 0,45kg
Bjørns Havregryn 0,75kg
Amber/Medium Spraymalt 0,5kg
Honey 0,25kg

[B]Humle og krydder[/B]
30g Simcoe 12%  60min 
35g Chinook 12%  60min
10g Willamette 5,5% 20min
10g Simcoe 12%  20min 
10g Cascade 5,5% 20min
10g Chinook 12%  20min
40g Cascade 5,5% 5min 
25g Willamette 5,5% 5min

30g Cascade blomst Tørrhumling 9dager
10g Nelson Sauvin Tørrhumling 9dager

All humle brukt i pelletform, utenom cascade blomst v/tørrhumling

[B]Andre ingredienser[/B]
Gypsum ca 10-12g i mesk

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash-in ved 64g i 75-80min 
Mash out ved 72-73 i 15-20min

)Brew-in-bag)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Californial Ale wlp001 
Gjærmengde: 2 pakker, 2liter 
Informasjon om gjæring:
Primær og sekundær gjæring v/ 19grader.
Diacetlyrest og økt temperatur til 22-23 grader i ca 48timer etter 14 dager. Racket til ny gjæringsbøtte etter 16 dager og tørrhumlet i 9 dager før tapping.

[B]Kommentarer[/B]
En lettdrikkelig, fyldig og velbalansert (amerikansk) imperial IPA.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. oktober 2012
Flasket: 14. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N