Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1059
FG: 1010
Mengde vørter: 110,0l
Mengde ferdig øl: 105,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 53,0
Beregnet farge: 18 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
31,5 kg pale ale-malt
2,5 kg Krystallmalt 
1 kg Carared

[B]Humle og krydder[/B]
32 g  Nordbrauer 12,3 %  	60 min.
135g Nordbrauer 9.8%               60 min
60 g Amarillo 9.3 %		20 min
50 g  Cascade NZ pellets 9.0 %	20 min 	
50 g Cascade pellets 9.0 %	10 min		  
10 g  Nelson Sauvin  12.3%	10 min 	
100 g  Cascade pellets 5.9 %	  1 min 
50 g  Nelson Sauvin 12.3%          1 min 
40 g Amarillo 9.3		  1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1,5 ts Super Irish Moss		10 min	
2 ts Gjærnæring			10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking, 90 min på 65 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1968 London ESB Ale
Gjærmengde: 1,5 liter slurry og 3 l. starter
Informasjon om gjæring:
Fire uker på 19o C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. august 2012
Flasket: 18. september 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N