Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser: Solbær
OG: 1034
FG: 1011
Mengde vørter: 33,0l
Mengde ferdig øl: 4,0l
Alkoholstyrke: 3,0%
Beregnet IBU: 2,0
Beregnet farge: 5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3200 g pilsmalt
1600 g hvetemalt
200 g acidulated malt

600 g solbær (i 4 av literne)

[B]Humle og krydder[/B]
10 g Hallertau mittelfruh pellets 3.9% AA, i dekoksjonen

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts CaCl2

[B]Meskeinformasjon[/B]
55:10 min, ta av tykk dekoksjon 
63:60 min, 
Bland tilbake dekoksjon og 69:10 min, 
77:10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Surdeig
Gjærmengde: 1 dl (på 10 liter)
Informasjon om gjæring:
1.5 måned primærgjæring på 11L PET-ballong i romtemperatur.
Stikker om til 1 gallon glassballong med tinte solbær, ca. 2 måneder i romtemperatur.

[B]Kommentarer[/B]
Leverer hos Bryggselv på Hasle

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. juli 2015
Flasket: 24. oktober 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N